Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aromagum 25kg

1.690 Ft
Menny.:KILóGRAMM
Cikkszám: 4090268000
Elérhetőség: Előrendelhető

Aromagum
Az ár 1kg termékre voonatkozik!A borok aromáinak, frissességének megőrzésére.

Leírás és Paraméterek

Aromagum


A borok aromáinak, frissességének megőrzésére.


Összetétel:

Gumiarábikum (20,5%) és kéndioxid (0,3%) vizes oldata.


Általános jellemzők:

Megjelenés: opálos, világossárga/szalmasárga oldat.

A gumiarábikum amellett, hogy színstabilizáló, képes reakcióba lépni a bor aromaanyagaival, kémiai kötés/kapcsolódás által. Ennek eredményeképp az aromaanyagok illékonysága és bomlásának sebessége megváltozik, így változtatva a bor íz, illat, zamat érzetét az érzékszervi vizsgálat során.

Az Aromagum előállítása során, a Milánói Egyetemen végzett kísérletek igazolták, hogy a használt gumiarábikum aktívan kapcsolódik azokhoz az aromaanyagokhoz, melyek a bor fűszeres, érett, citrusos érzetét keltik, de nem okoz oxidált érzést.

Az Aromagum intenzívebbé teszi a bor gyümölcsös, üde, édes aromatikus jegyeit és fenntartja a friss karakterét a bornak, mely akár rossz körülmények között volt tárolva a palackozást követő egy vagy több évben.

Az Aromagum-nak, ha az ajánlott adagban használják, mérsékelt szűrőmembrán tömítő tulajdonsága van; ezért mikroszűrés előtt használandó.

Ha kellően tiszta a bor, akkor akár mikroszűrés/finomszűrés után is használható, a zavarosság kialakulásának veszélye nélkül is.


Alkalmazás:

Növeli az aromatikus jegyeket, frissességet a borban, és tankpezsgőknél.


Dózis:

50-100ml/hl. A hozzáadott 100ml/hl a SO

Felhasználási javaslat:

Az Aromagum automatikus adagoló rendszerrel javasoljuk a boráramba adni a palackozás alatt, a végső szűrés után.

Ha ez nem kivitelezhető, akkor a tiszta, stabil bortételhez is adható, annak gondos keverése során. Lehetőleg legkevesebb idő teljen el a palackozás és a kezelés között. Növelheti a szűrhetőségi indexet.