Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ALMASAVBONTÓ 5 HL-HEZ

7.350 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 4020031000
Elérhetőség: Raktáron

SIHALACT OENO


Almasavbontó baktérium

Általános jellemzők
A SIHALACT Oeno egy almasavbontó baktériumok amely egy új, tejsavas baktérium törzs (oenococcus oeni) a vörös, rozé és fehérborok feldolgozásához. A baktériumok gyors és biztonságos almasavbontást tesznek lehetővé. A törzs magas malolaktikus aktivitása biztosítja az optimális erjedést alacsony hőmérséklet esetén is.

A SIHALACT Oeno sajátos tulajdonságai: vörös, fehér ill. rozéborokhoz egyaránt felhasználható,

- alacsony diacetil képződés

- az elsődleges gyümölcs aromák megőrzése

- beoltási paraméter: pH érték ≥ 3.2

hőmérséklet> 17 ° C

szabad SO2 <15 mg/l

- alkohol tolerancia legfeljebb 15% vol.

- nincs hisztamin képződés

- különösen alkalmas az alkoholos erjedés után történő beoltásra (a maradék cukorkoncentráció <10 g/l, pH> 3,5

Alkalmazás és Adagolás:
Ne használjon kevesebbet az ajánlott mennyiségnél! Az alacsonyabb dózis jelentősen csökkenti az oltósejtek számát, ami a spontán tejsavbaktériumokra gátlólag hat. A SIHALACT Oenot reaktiválás után a tételhez adhatjuk, ha az alkoholos erjedés befejeződött 10g/l maradék cukor , pH> 3,5. Kerülni kell az erős oxigénnel való érintkezést vagy kevertetést. Ez az oka annak, hogy a tartályt az almasavbontás alatt le kell zárni.

Újraaktiválási utasítások: 10hl esetén a csomag tartalmát szórjuk be 500ml klórmentes vízbe 18-24 ° C-on, és enyhén keverjük, várjon 5-15 percig majd a tejsavbaktérium-szuszpenziót közvetlenül a tartályba adagolhatjuk. A beoltás optimális borhőmérséklete 18-25 ° C között van. A borhőmérséklet nem lehet kevesebb, mint 17°C. A pH értéknek > 3.2-nek kell lennie. Alacsonyabb pH-értékek esetén a must savtompítása javasolt. A beoltandó boroknak maximális alkoholtartalmuk 15 térfogatszázalék, az optimális almasavbontás elérése érdekében amely általában 2-3 nappal a beoltás után megkezdődik, és a borok paramétereitől függően 1-2 hétig tart.

Tárolás:
A terméket -18 °C, fagyasztva kell tárolni. Ilyen körülmények között legalább 36 hónapig megőrzi teljes körű aktivitását. 4°C hőmérsékleten a termék legalább 18 hónapig aktív marad.

Származás: EU

Kiszerelés/csomagolás:1 csomag 5 Hl-hez.

Leírás és Paraméterek

SIHALACT OENO


Almasavbontó baktérium

Általános jellemzők
A SIHALACT Oeno egy almasavbontó baktériumok amely egy új, tejsavas baktérium törzs (oenococcus oeni) a vörös, rozé és fehérborok feldolgozásához. A baktériumok gyors és biztonságos almasavbontást tesznek lehetővé. A törzs magas malolaktikus aktivitása biztosítja az optimális erjedést alacsony hőmérséklet esetén is.

A SIHALACT Oeno sajátos tulajdonságai: vörös, fehér ill. rozéborokhoz egyaránt felhasználható,

- alacsony diacetil képződés

- az elsődleges gyümölcs aromák megőrzése

- beoltási paraméter: pH érték ≥ 3.2

hőmérséklet> 17 ° C

szabad SO2 <15 mg/l

- alkohol tolerancia legfeljebb 15% vol.

- nincs hisztamin képződés

- különösen alkalmas az alkoholos erjedés után történő beoltásra (a maradék cukorkoncentráció <10 g/l, pH> 3,5

Alkalmazás és Adagolás:
Ne használjon kevesebbet az ajánlott mennyiségnél! Az alacsonyabb dózis jelentősen csökkenti az oltósejtek számát, ami a spontán tejsavbaktériumokra gátlólag hat. A SIHALACT Oenot reaktiválás után a tételhez adhatjuk, ha az alkoholos erjedés befejeződött 10g/l maradék cukor , pH> 3,5. Kerülni kell az erős oxigénnel való érintkezést vagy kevertetést. Ez az oka annak, hogy a tartályt az almasavbontás alatt le kell zárni.

Újraaktiválási utasítások: 10hl esetén a csomag tartalmát szórjuk be 500ml klórmentes vízbe 18-24 ° C-on, és enyhén keverjük, várjon 5-15 percig majd a tejsavbaktérium-szuszpenziót közvetlenül a tartályba adagolhatjuk. A beoltás optimális borhőmérséklete 18-25 ° C között van. A borhőmérséklet nem lehet kevesebb, mint 17°C. A pH értéknek > 3.2-nek kell lennie. Alacsonyabb pH-értékek esetén a must savtompítása javasolt. A beoltandó boroknak maximális alkoholtartalmuk 15 térfogatszázalék, az optimális almasavbontás elérése érdekében amely általában 2-3 nappal a beoltás után megkezdődik, és a borok paramétereitől függően 1-2 hétig tart.

Tárolás:
A terméket -18 °C, fagyasztva kell tárolni. Ilyen körülmények között legalább 36 hónapig megőrzi teljes körű aktivitását. 4°C hőmérsékleten a termék legalább 18 hónapig aktív marad.

Származás: EU

Kiszerelés/csomagolás:1 csomag 5 Hl-hez.