Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KÁLIUM-SZORBÁT 250 g

1.050 Ft (827 Ft + ÁFA)
Menny.:DARAB
Cikkszám: 4120674000
Egységár: 1.050,00 Ft/DARAB
Elérhetőség: Raktáron

KÁLIUMSZORBÁT



A termék ismertetése:

A káliumszorbát a szorbinsav kálisója, amelyet az élelmiszeriparban általános konzerváló anyagként alakalmaznak. (200 g szorbinsav tatalomnak 268 g káliumszorbát felel meg.)

Megjelenési formája fehér, gömb vagy hosszúkás alakú szagtalan mikro granulátum, vízben, borban igen jól oldódik. A borászatban gombaölő tulajdonsága révén cukortartalmú borok utóerjedésének megakadályozására használják. Elengedhetetlen a sűrített must (édestartalék) előállításánál is. A káliumszorbát csak az élesztő és penészgombák szaporodását gátolja, azonban bakteriális fertőzésekkel szemben nem véd.


Alkalmazás, adagolás:

A káliumszorbát közvetlenül a kezelendő italhoz adagolhatjuk. A kellő oldódás érdekében intenzív keverés szükséges. A kezelés történhet 1-2 nappal a palackozás előtt is, azonban gondoskodni kell a bor kielégítő, stabil SO

Adagolás:

A megengedett legnagyobb káliumszorbát tartalom borban 27 g/hl. (270 mg/l).


Tárolás:

Hűvös, szellős helyen, fénytől védve. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza és lehetőleg mielőbb használjuk fel.


A 106/1997 (XII.19) FM. Rendelet ( A bortörvény végrehajtási utasítása) 2.sz. melléklet 3/b pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett mustban 60 g/hl, borban 20 g/hl mennyiségben szorbinsavra átszámítva, ami 81 g/hl káliumszorbátot jelent.

Leírás és Paraméterek

KÁLIUMSZORBÁT



A termék ismertetése:

A káliumszorbát a szorbinsav kálisója, amelyet az élelmiszeriparban általános konzerváló anyagként alakalmaznak. (200 g szorbinsav tatalomnak 268 g káliumszorbát felel meg.)

Megjelenési formája fehér, gömb vagy hosszúkás alakú szagtalan mikro granulátum, vízben, borban igen jól oldódik. A borászatban gombaölő tulajdonsága révén cukortartalmú borok utóerjedésének megakadályozására használják. Elengedhetetlen a sűrített must (édestartalék) előállításánál is. A káliumszorbát csak az élesztő és penészgombák szaporodását gátolja, azonban bakteriális fertőzésekkel szemben nem véd.


Alkalmazás, adagolás:

A káliumszorbát közvetlenül a kezelendő italhoz adagolhatjuk. A kellő oldódás érdekében intenzív keverés szükséges. A kezelés történhet 1-2 nappal a palackozás előtt is, azonban gondoskodni kell a bor kielégítő, stabil SO

Adagolás:

A megengedett legnagyobb káliumszorbát tartalom borban 27 g/hl. (270 mg/l).


Tárolás:

Hűvös, szellős helyen, fénytől védve. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza és lehetőleg mielőbb használjuk fel.


A 106/1997 (XII.19) FM. Rendelet ( A bortörvény végrehajtási utasítása) 2.sz. melléklet 3/b pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett mustban 60 g/hl, borban 20 g/hl mennyiségben szorbinsavra átszámítva, ami 81 g/hl káliumszorbátot jelent.